Przepis na chrupiące gofry

Składniki

  • 1 jajko klasa L
  •  50 g jogurt typu greckiego 0% tł.
  •  50 g mleko migdałowe (może być inne)
  •  50 g mąka ryżowa (może być inna)
  • 20 g odżywki białkowej
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  •  szczypta soli

Wartość odżywcza

  • Białko: 33.3,
  • Tłuszcz:10.7,
  • Węglowodany: 45.8
  • Wartość energetyczna: 419 kcal ( 2 suche gofry)

Sposób przygotowania

Przepis na gofry, które zrobisz w 3 minuty nie licząc czasu na pieczenie.  Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą w misce.

Opcjonalnie dodaj słodzik wszystko zależy jak Ci makro pozwoli na tuning gofrów.

(Suche bez niczego też są spoko i przede wszystkim wychodzą chrupiące, a nie gumowe)

Pieczemy w nagrzanej gofrownicy ok. 10 min na średniej mocy.