Składniki 240g fasoli czerwonej2 jajka 60g banan15g mąki (kokosowa, ryżowa lub pszenna)25g odżywka białkowa30g erytrytol (opcjonalnie można więcej lub mniej szczypta soli Wartość odżywcza Białko: 54.6Tłuszcz: 18Węglowodany: 58.7Wartość energetyczna: całość 7 sztuk 621 kcal Sposób przygotowania Oddzielamy białka od żółtek.Białka jaj że szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę i na sam koniec dodajemy erytrytol.W oddzielnym naczyniu blendujemy resztę składników (pamiętaj aby fasolę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą).Powstałą masę łączymy z ubitymi białkami i przekładamy do formy do pieczenia.Pieczemy ok 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180°.Polewę zrobiłem z odżywki białkowej i minimalnej ilości wody. Powstał gęsty krem w którym zamoczyłem babeczki. PoprzedniNastępny