Składniki 4 jajka klasa L3/4 szklanki erytrytolu50 g masło1 łyżeczka aromat waniliowy190 g mąka ryżowa (może być inna)500 g mleko 0,5% tł. Wartość odżywcza Białko: 66,6Tłuszcz: 76Węglowodany: 164,4Wartość energetyczna: 1619 kcal Sposób przygotowania Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z erytrytolem.Dodajemy: masło, aromat waniliowy, mąkę i ponownie miksujemy.Następnie dodajemy letnie mleko i już ręcznie za pomocą trzepaczki wszystko dokładnie mieszamy.Białka jaj, które nam zostały ubijamy na sztywną pianę.Dodajemy stopniowo do naszej masy i delikatnie mieszamy ręcznie za pomocą trzepaczki.Formę wykładamy papierem, wylewamy naszą masę i wyrównujemy.Pieczemy ok 40 min w nagrzanym piekarniku do 180*. Następny